Ameland Open 2019

Voor de inmiddels 24e keer (dank Willem) organiseerde de Golfvereniging Ameland met veel plezier het Ameland Open 2019. Met veel plezier omdat medewerking van alle mensen die voor het slagen van zo’n event nodig zijn, zonder probleem werd verkregen. De sponsors waren snel gevonden, Douwe Engels en Willem Kiewiet vormden een vlekkeloos duo voor de wedstrijdleiding en Henk Toutenhoofd en Alie Boersma zorgden voor een gastvrije ontvangst binnen. Gerard Metz toonde zich een ervaren en welbespraakte starter.

De baan lag er prachtig bij. De fairways waren ondanks de droge periode goed bespeelbaar, mooie snelle greens, bespeelbare rough en een enkele kritische kanttekening bij de hoogte van het gras rondom de greens.

De catering was ronduit uitstekend. De kwaliteit van het eten prima en de verzorging vanuit de bar perfect. Hinke en Regina reuze bedankt.

De wedstrijden werden gespeeld onder mooie weersomstandigheden, wat zijn weerslag niet kreeg in de scores. Die waren bescheiden, mede vanwege de soms verraderlijke wind. Tot op de laatste holes was het een spannende strijd. Bij de netto categorie werd Regina Kienstra verdiend winnares, terwijl Tycho van der Velde in de bruto categorie aan het langste eind trok.

We zullen als vereniging graag volgend jaar de 25e editie van het belangrijkste event van golf op Ameland organiseren. Gelet op de reacties van de deelnemers tot nu toe zal dat zeer gewaardeerd worden.

Tot volgend jaar.

Dirk Jan Bender